Барселона ще направи всичко възможно да задържи младия си талант Ламин

...
Барселона ще направи всичко възможно да задържи младия си талант Ламин
Коментари Харесай

Барселона бърза да задържи голямото си бижу

Барселона ще направи всичко допустимо да задържи младия си гений Ламин Ямал, написа “Мундо Депортиво ”.

Младокът записа дебюта си си за каталунците при успеха с 4:0 над Бетис в предходния кръг.  Талантът влезе в 83-тата минута на мястото на Гави, с което се трансформира в най-младия футболист в историята на Барселона,  който е записвал мач в Ла Лига - единствено на 15 години, 9 месеца и 16 дни.

Футболистът, който с марокански татко и майка от Екваториална Гвинея, е артикул на именитата школа на каталунците “Ла Масия ”. Той към този момент има мачове и за юношите на Испания и разумно провокира интереса на европейските грандове, измежду които и огромният съперник Реал Мадрид.

Наставникът на Барселона Шави също изрази оптимизма си, че клубът ще задържи младата си перла.

" С Ламин Ямал всичко върви добре, под надзор. Той е надъхан да остане в Барселона. Аз съм спокоен.Той е доста образован и има капацитет за първия тим ”.

Очаква се контрактът на футболиста да бъде подписан това лято, когато Ламин Ямал навърши 16 години, защото преди да навърши тази възраст той не може да подпише професионален контракт. Младият състезател към този момент е представляван от суперагента Жорже Мендеш и концепцията на Барселона е договорката да бъде подписана допустимо най-скоро. Очаква се в контракта на Ямал да има и сериозна уговорка за откупуване.

Междувременно надареният младеж на Барселона отново попадна в групата на каталунците за утрешното домакинство на  Осасуна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР